Tuesday, May 3, 2016

^_^

lama sungguh menyepi kan...

biasa la mak anak dua...
fully breastfeed plk tu...
husband pn slalu tiada kan...

of coz slalu struggle...
kena plk anak nak masuk darjah 1 kan..
i stop sekejap ajar iqra'..now fokus on reading ...and writing and maths of coz...
but obviously anak mama sangat...suka kira2..suka sangat blaja math...

but alhamdulillah reading pn dh terer...i focus on english..
tgk soalan utk darjah 1...susah nyaaa!!!!
sungguh tinggi standard bebudak skrg ni...

dl masa mamam masuk darjah 1, xreti lagi kot baca...
skrg kalau xpandai baca, mmg dh kira ketinggalan la...
maths pn bukan baru nak kira 1-10..dh patut tahap 36+89 ha...
kalau boleh drg suruh congak dh kot! LOL


wateva it is...skrg mama happy dapat anak SEPASANG...
she is 5months++ now..
born on 25/11/2015
soon nak stat makan dh...

enjoy with her latest pic k...
nnti la share lagi hiks




Wednesday, November 11, 2015

KL Sentral to Gombak

Salam..

starting today, my lil boy back to his old campus of BBIM..to campus Taman Pelangi, Gombak to be exact..

Sebab :-

  1. Mama dh xlarat nak anta ke kampus KL Sentral yang kena berjalan 1 way dlm 200m++...so back and forth sekali anta dh almost 500m...amik petang lagi another 500m...ada jugak senak perut mengantor dia
  2. Mama akan pantang kt rumah Opah di gombak...so kampus gombak la paling convenience
  3. Kenapa convinience? sbb nanti rasanya opah and atok yang akan banyak anta and fetch dia kt school...babah mayb akan ke johor kan...atok n opah pn xtau mcmana n exact tmpt campus KL Sentral tu...

So pagi tadi?? biasa la ada drama...depan pintu stat nangis...eh kt rumah nangis jgk sbb ttiba nak suruh atok anta and biler siap mandi tgk2 atok dh keluar rumah LOL...next time k

dalam kereta mcm biasa ok je...turun kereta n naik tangga pn ok...tgk je aunty kuar dh mencebik then nangis pegang mama xmo lepas...dok tanya dari aritu, siapa kawan farouq kt school lama? farouq xkenal...padahal td i check n sebut2 nama, ada je kawan2 geng dia n kawan nakal dia lagi kt school lama tu....

aishhhhh manja tul...ni dh ckp nk g school lama 4times je...lepas tu nk g school baru aka KL sentral balik....i mmg bohong sunat je cakap school baru tutup..so kena g school lama...kiki...tgk mcmana kemudian hari ni k...

with friends, aunties and uncle from KL Sentral


InsyaAllah jumpa taun depan k KL Sentral...gambar atas ni xrmi kawan mayb sbb selasa kn cuti so rmi bercuti isnin tu....

.
.
.
.

Ermmm starting last tuesday (deepavali), i sudah pindah ke rumah my parents...so today marks dh 37w...ikut farouq pya pengalaman i bersalinkan dia, lagi seminggu but kita tunggu je la...sedih giler nak tinggalkan rumah sendiri for 2 months...

hubby lepas ni sila singgah2 n tido2 sana semalam ke mcmana k...kemas2 n smua la...but sblm kami pndah masuk balik, awak kemas smua 1 rumah k...btw, before kami memulakan perjalanan utk meninggalkan rumah gombak on that day, hubby dari pagi ke petang bz...memcuci 5 biji aircond and 4 biji kipas beserta vacuum n mop (owhh sampai patah batang mop T___T)...penat sungguh wifey menunggu...i pya tugas kemas fridge, dapur smua...

kami balik ke rumah gombak that day, pergi makan kejap ngan hubby n farouq then hubby punggah barang n trus balik ke VP and pulang ke johor...yg best nya konon kata xnak tido nk gerak kul 3pg tp lastly ttido n gerak lps subuh dlm pukul 6.30am....

TQ yang....sudah sudah keje kt johor tu...meh balik KL standby kt sini plk ye...

Tuesday, November 3, 2015

No Updates

ohhh my....

been so long kan i x update blog..jangan kan blog..instagram yang sekali klik tu pn i dh lama x update ok...tp x selama blog ni la...IG dh 2weeks++ ok x update...selalunya i x update sbb tengah luar dr malaysia or lately sbb kemabukan..

owhh did i mentioned im pregnant? HEHEHE

ermm sudah 35weeks++..masih mabuk...masih muntah di kala malam...almost everynight..siang mampu makan n kadang2 smua kluar balik or i akan trus tido xmo kasi terkuar balik...tp akan bangun pagi rasa pening n lastly muntah di pagi hari...

but luckily masih mampu utk makan..baby pn doc ckp besar sket compared with farouq dl...owhh still mengunakan khidmat gynae yang sama...farouq dl 2.6kg at 38w..as at last 2 weeks, 2nd baby was 2.4kg at 34w++ and farouq was 2.2kg...

eh bukan baby je besar...mama nya ni pn besaqqq giler k....perghhh x pernah mencecah berat mcm ni...sila kurus lepas deliver!! AMIN.....

JANJI semua sihat ye...ermmm maybe next time la i citer smua pasal pregancy ni ye..and how excited farouq is....owhhh dia mmg before tau i pregnant mmg suka kt babies...

so adakah dia akan sayang adik or buli adik??...wait and see!!!! soon...doakan semua dipermudahkan ye...

abang yang excited nk dapat adik!